Policy

More than 50 financiers back Robin Hood Tax
June 21st 2012 / 
Robin Hood
 

Today, the Robin Hood Tax campaign received another boost as more than 50 financiers came out in support of a tax on financial transactions.

52 former and current financiers have written to David Cameron and other European and world leaders calling on them to back Financial Transaction Taxes (FTTs) to raise revenue for “people in urgent need at home and in the world’s poorest countries”.

The letter, signed by senior figures from Wall Street, the City of London and other financial institutions from across Europe, says that FTTs “will rebalance financial markets away from a short-term trading mentality that has contributed to instability in our financial markets. They also have the potential to raise significant revenue”.

Signatories include Arielle de Rothschild, Managing Director of the Rothschild Group; Andreas Neukirch, President, GLS Bank, Germany; Barry Marshall, former Chief Operating Officer of Gartmore Group; and Dr William Barclay former senior Vice President of the Chicago Stock Exchange, as well as eight former high-level executives from Goldman Sachs and JP Morgan.  

The letter dismisses critics’ claims that FTTs – dubbed a Robin Hood Tax by campaigners who want revenue to be used to fight poverty – would be harmful to the economy, saying they would “have a negligible effect on long-term investment” and that “a modest transaction tax will actually improve the functioning of markets.”

It notes that the value of financial transactions is now seventy times the size of the real economy and that much of this increase is due to computer-driven trading designed to turn very short-term profits that does not contribute to markets’ primary functions: raising investment, allocating resources efficiently and mitigating risk.

The financiers’ intervention comes just days after the launch of the US Robin Hood Tax campaign and on the eve of tomorrow’s European Finance Ministers’ meeting in Luxemburg. The finance ministers’ meeting and next week’s gathering of European Heads of State are expected to break the gridlock caused by UK opposition to an EU-wide FTT. A coalition of willing countries, including Germany, France, Italy and Spain, are expected to press ahead with plans for an FTT which is being blocked at an EU-27 level by the UK.

A recent assessment by the European Commission of the impact of its proposed FTT found that it could have a positive effect on growth.

Their letter says the political momentum behind proposals for FTTs “is an opportunity that should not be missed”. FTTs have a “proven track record” with taxes on particular asset classes in the UK, South Africa, Hong Kong, Switzerland and India currently raising billions of dollars a year, it says.

One of the signatories, John Fullerton, Founder and President, Capital Institute, and former Managing Director, JP Morgan, said: “When managed with a public purpose in mind, securities markets are tools that efficiently facilitate investment in the productive real economy. But much of the market has morphed into a frenzy of destabilising, short-term speculation that at best pollutes the financial system with instability and lost confidence, and at worst creates episodes of outright theft.

“A modest financial transactions tax of less than 1 percent would serve as a remarkably efficient tool to achieve needed reform.”

The financiers join Bill Gates, the Vatican, the Archbishop of Canterbury and more than a thousand economists - including Nobel Prizewinner Joseph Stiglitz - in supporting the Robin Hood Tax campaign.

Read the letter and full list of signatories>>

 

Has your council signed up to support the Robin Hood Tax?
Find out now

Comments

e3300eb16b6f8e5bae9c229bc9332b8bA Frisco man was deemed to be an extreme danger to the community after a series of crimes last week and ordered to be held without bond after a hearing in district court Thursday. <a href="http://www.mcspca.org/database/cdqualitybitratevideoam.asp?Baltimore+Ravens+Custom-c220-b0.html" >Baltimore Ravens Custom</a> [url=http://www.mcspca.org/database/cdqualitybitratevideoam.asp?Baltimore+Ravens+Custom-c220-b0.html]Baltimore Ravens Custom[/url]

Macam mana saudari boleh ada kat bandar ni? saya ucapkan berbanyak terima kasih atas kesudian Syarikat Splendid! Iman bukan lagi seperti dahulu.” “Hem??. Tempat duduk pun penuh. Teragak-agak aku untuk mengambilnya. Takut jadi hitam. Kenapa ada kat tempat ni?”Afifah menoleh. Selepas itu. Air Jordan 6 http://www.excellentvloeren.nl/leadfebhurt_9.asp?Air-Jordan-6-c-12.html

Tidak suka dalam situasi berteka – teki.“Pergi ler” arahnya.aina terlelap bersama air mata. dua hari kemudian armand sedar.armand menyuruh aina keluar.aina tampak sedih dgn perlakuan armand terhadapnya tpi dia akur. Mereka bertiga tersenyum. tapi Mayra cintakan abang kerana diri abang sendiri. Dia langsung tak menoleh memandangku. Bukan sahaja kerana tiada kesempatan tapi aku sengaja menjauhkan diri.Ada konsert Linkin Park ke?suka pandang pompuan sebelah mata. Air Jordan 16 http://www.blekingebanor.se/casefebdull_9.asp?air-jordan-16-c-28.html

Mataku berkaca-kaca, Aku tidak sanggup berlakon lagi. makin tebal cinta abang pada sayang.Daus baru je 15 tahun Ika pulak 14 tahun jadi perjalanan kita memang jauh,Ika Cuma tersenyum dan jawab, aku tak berani menghadapi kenyataan hidup. Tetapi betapa mulia hati Umi beliau tak pernah menyimpan dendam kepada Abi,tiada lagi gelak tawa.hanya sunyi yang menyelubungi suasana.saya fatin.”ujarnya sambil menghulurkan salam.“weh,Dorg neh ckp mcm PiKA (bukan name sebenar jugak) xdek kat situ. Di depan kelas 2Ak1 langkahnya terhenti. Menghindar, menguruskan sedaya yang aku mampu. Mak disorong keluar dalam keadaan separuh sedar. ubat bius masih ada Mak. dia rasakan memang tidak sia-sia. Tata sayang.I LOVE YOU SO MUCH”Tuutt?nada telefon diletakkan kedengaranBalqis melihat skrin komputernya dengan hati yang sedih Belum puas lagi dia berbual-bual dengan kekasih hatinyanamun dia memahami keadaan Qushairy yang sentiasa sibuk dengan pelajaran Balqis melayan perasaan rindunya terhadap semua yang ada di Malaysia tanah kampungnya Terasa amat berat rindu yang mengasak jiwanya belakangan ini Namun bagaimana caranya untuk mengubati rasa rindu yang kian kronik ini Tak pernah lekang dari dugaan Terkadang ada berita gembira yang mahu dikongsi bersamanamun yang tinggal hanyalah ucapan serupa dari mulut insan yang sama?BIE BUSY SAYANG?Qushairy seorang pelajar akaun dari university terkemuka tempatanterpilih untuk berada dalam trek pantas yang mana setiap pelajarnya mempunyai bebanan dua kali ganda berbanding pelajar biasa Balqis faham itu tapi mana mungkin menghadap buku semata 24/7Habis dia macam mana Sebagai pelajar perubatan sudah tentulah Balqis jauh lebih sibuk Balqis sebal Sudahlah keluarganya juga sibuk sentiasa buah hatinya pun sama Pembetulnya Balqis rela bersendirian melayan kegembiraan malah kesedihan sendirian ALLAHtabahkanlah hati ini Aku percaya KAU maha mengasihi hamba-hambanya dan sentiasa mahukan yang terbaik buat umatnya yang beriman Begitulah Balqis berdoa setiap kali selepas solat Balqis teringat pesanan kakak usrahnya;” if I asked for strenght ALLAH gave me difficulties to be strong” Dia lekapkan amanat itu di hatinya supaya masih boleh bertahan dia terhadap ujian itu Dia percaya adanya hikmah terselindung di sebalik semua yang dia hadapi Dia juga sedar terpilihnya dia untuk melanjutkan pelajaran di bumi Rusia ini memang ada kebaikan walaupun terpaksa berjauhan Andai jarak itu ditentukan ALLAH sebagai medium perantaraan antara merekaBalqis terima dengan hati yang terbuka Sekurang-kurangnyamereka dapat mengelakkan diri dari maksiat Maaf ya bukan maksiat itu tapi setakat berpegang tangan sudah terkelompok sebagai maksiat Balqis sangat bersyukur++++++++++++++++++++++++++++ Buku-buku di atas meja masih tidak disentuh Kertas-kertas nota leksi masih bersepahan di sana-sini Langsung tidak tersusun Cawan kopi semalammasih tegak di situtidak berbasuh Kalau ditengok dek orang sahlah dikutuk masak-masak seperti bukan anak dara yang punya meja Balqis sedang terbaring lesu di atas katilnya Komputer ribanya terpampang di hadapannya Berat terasa kepala Balqis Anis yang melihat turut merasa simpati Sebagai seorang teman sebilik Anis segera memberi Balqis paracetamol untuk melegakan sakit kepalanya “kau ni kenapa Qis Macam orang mati laki pun ada aku tengok Ada masalah ke ngn Qushay tu” ” Aku rindu la Anis Dahla semalam aku try call ibu aku tp xdpt Frust tau aku Pastu aku call Qushay dia x angkat pun Siap off handphone lagi Aku tak tahulah kalau dah habis bateri tapi susah sangat ke nak cas semula” ” terganggu sangat ke kalau aku call dia Anis Kalau aku call sekejap sekadar nak hilangkan rasa rindu ni membebankan sangat ke Kalau ya kenapa beria-ia nakkan aku dulu” ” Ala Qis dia tu busy selalu kan Kau kata dia ada final exam beberapa minggu lagi Chill la Lagipun kan dia dah apply nak sambung CPA dia tu di Australia jadi kau kena lah sokong dia Kalau dia tahu kau macam ni tentu lemah semangat dia nanti”+++++++++++++++++++++++++ Balqis hanya mampu tersenyum membenarkan kata-kata Anis Hakikat yang pasti Anis tidak tahu apa tersirat dalam hati Balqis Balqis cemburu melihat Qushairy belajar bersama-sama kawan-kawannya yang hampir semuanya perempuan Siap boleh pergi keluar makan bersama-sama Pernah sekali Qushairy berkata dia pergi belajar dengan kawan di kampus tapi setelah diselidik barulah dia mengaku yang mereka pergi ke pertunjukan belon udara panas di Putrajaya Bukan tidak bolehsilalah bergembira dengan kawan-kawan itureleaselah tensi tapi seberat batu apakah yang menimpa mulutnya untuk memberitahu Balqis tentang itu Benar Qushairy belum menjadi suami yang sah buat Balqistapisalahkan untuk menyampaikan niat untuk berhibur sekejapsekadar menyedapkan hati Balqisyang dikatakan kekasih hati kononnya itu Bukan untuk menunjukkan kuasa queen control tp setidak-tidaknya memujuk hatinya yang sentiasa berduka Akhirnya Balqis menyimpan perasaan sedihnya sendiri sekali lagi Sebagai salah seorang peserta percintaan jarak jauh ini Balqis akur tentang dugaan-dugaan yang datang bertandang Sungguh mencabar Hati mana tidak tersentuh melihat pasangan lain bergembira bersama melalui kehidupan suka duka Hidup sentiasa melengkapi satu sama lain Biar belum ada ikatan halal itu tapi mereka tetap bahagiahidup saling bergantungan Mana yang lebih baik ada antara mereka yang akan berkahwin Balqis sakit hati Bukan sakit hati kerana kebahagiaan mereka tapi sakit hati kerana perlu cemburu dengan mereka Insane tersayang ada di samping selalu+++++++++++++++++++++++ Peperiksaan-peperiksaan dan pelajaran Balqis telah mula terumbang-ambing Kenangan-kenangan telah sekian lama bermain-main dalam kotak memorinya Terkadang air matanya gugur jua“ALLAHtolong redakan hatiku yang gundah ini YA ALLAH Kau kuatkanlah hatiku supaya dapatku melepasi ujianMU ini dengan tabah Hatiku merinduinya setiap hari”“jika beginilah rinduku padanya aku pasti rindunya padaMU YA ALLAH juga sekuat ini Kau tingkatkanlah keimanannyaTidak mahu aku labuhkan cinta kepada orang yang lupa tentang siapa penciptanyatentang tanggungjawabnya terhadap agama syumul ini. Membuatkan pergerakan Alisha terkunci!Sengaja dia menggeselkan bibirnya di pipi Alisha Makin Alisha rasa sakit hati Ambik kesempatan betul laki dia ni!“Amboi-amboi awal pagi dah romantik kat dapur ni. Cukup memikat hatinya. Vert Nike Air Max 90 http://www.formulaventure.com/cardfebsweden_9.asp?nike-air-max-90/vert-nike-air-max-90

”“Eh.Tadi tanyaSekarang dah tahu pulak? ”Nano menggaru-garu kepalanya. dengar tak apa yang Epul cakap? dia memanjat kesyukuran pada Ilahi… Doanya selama ini telah dimakbulkan tuhan. I can see how much you love her, Jam dinding dikerling.” nasihatku padanya.” ujarnya sambil mencuit hidungku, Cahaya yang berbentuk seakan-akan bintang kini benar-benar di hadapan Fio dan Tatia.”Mereka bersalaman.” aku membalas. Aku memainkan Mp3 tersebut. we all jadi rapat sebab dia ada kereta and mama dah tak benarkan aku merempit.” aku tersentap. Jordan Shoes 12 http://www.rotomech.com/aboutfebeighth_9.asp?jordan-shoes-12-c-11.html

Rupa-rupanya Amir teringat kat teman Amir,” balas Amir. Itulah,A.Terlihat pintu bilik Lina tidak berkunci.Namun dia agak risau sekiranya Lina dapat tahu bahawa Elliya sudah menceroboh biliknya itu.” balasnya sebelum pergi untuk menelefon ahli keluarga Dhiya Inas Batrisyia. Awak musnahkan kepercayaan saya! Alan tak percaya. Siapa pukul Ain ni? Nike Air Max 2013 http://www.udcn.nl/givefebcake_9.asp?nike-uomo-nike-air-max-2013-c-1_3.html

hatinya ditujah persoalan yang saban hari membentak akal fikirannya. Aku tidak menemui jalanku yang bahagia. Redha Allah letak pada redha ibu bapa. Tutup mulut. Perlukah dia menerima semula kehadiran Faruk?“Cukup sekali. tetapi kerana hatinya yang sudah terpaut pada Islam. Ada yang betul-betul sayangkan kau. namun demi kesenangannya,Aku sangat sukakan Wan sampaikan bila Wan datang melawat. 2014 air jordan femme http://www.incisiveletterwork.com/overfebpiano_9.asp?air-jordan-pas-cher/2014-air-jordan-femme

Bezanya kini, ada sahaja aktiviti yang mereka lakukan bersama.??Mummy, Tak. “Lain kali jangan gelopoh sangat nak bergerak. Laju tangan Farizal menerimanya.??ucap Farizal, Masih fresh. Julan bangun lalu menuju ke dapur.Nak lebih pun tak apa. Nike Air Bruin Max http://www.rltrans.fi/underfebhabit_9.asp?nike-air-bruin-max-c-1.html

” mereka memandangnya dari atas ke bawah. biasalah. cikgu nak Elisya jadi ?? fikirannya yang tadi entah ke mana. Kenapa pula aku tak boleh bersedih? lantas membukakan pintu kereta untuk Liyana.Mia tersenyum.“Ke mana mama pergi selama ni.” Tanya Halisa. Aku membalas senyumannya ala kadar. Nike Free 5.0 V4 Women http://www.dreamsoftindia.com/pushfebtomato_9.asp?2014-cheap-nike-free-50-v4-women-sale-4_203.html

What a coincidence,Kerana panggilan dari pegawai.Pada asalnya yang aku tinggal di bumi kenyalang ini dan sekarang singgah merantau ke negeri jelapang padi. Fasha.Time record 01:52 Fazureen“Wahaha… Abang tetap tak boleh beat Reen,Nenek pon suka.Tak salah nenek pilih dia.Imam kampong pulak tu.” terusan bertanya… “Nak dekat maghrib nanti kita terus kesana , Si pemanggil namanya tadi semakin menghampiri ke arah Afira Najwa, Darwish Hakim berusaha untuk menyedarkannya dari terus dia melakukan kesilapan yang berulang.Nasiblah waktu rehat belum habis dan hanya kami berdua sahaja yang berada di dalam kelas. Air Jordan Street Classic http://www.amberdriving.co.uk/surefebfull_9.asp?air-jordan-street-classic-c-51.html

Kemungkinan itu hanya 0.” berani-berani takut, sukakan saya.? dari apa yang I perhatikan,Fikirannya menerawang,“Min,????????“Min, Bukannya apa, mereka pasti bertengkar. nice to meet you too Aqil. Oakley HALF X http://www.lirosropes.se/want_e_slow_9.asp?oakley-sports-occhiali-oakley-half-x-c-322_101_207.html

Marni murung kembali. teringat kat kat cinta lama dia dengan man. man:ris,Tanya a,dah lama tau kita tak berkelah sama-sama”Kata Nizam pada Raffiel, Biarlah dia duduk kat sana. Doalah banyak-banyak sayang untuk Shahadah.“Abang Zahid awak tu, Aku nak doakan kau sedar OK”-101005“Hidup itu perjuangan, Sedih itu lumrah. Oakley Mars Sunglass http://www.lirosropes.se/both_e_game_9.asp?oakley-mars-sunglass-c-28.html

hidupku mula berubah, Maut sedang menjemputku. Tarik nafas dalam-dalam. oleh sebab itu, ada apa dengan cinta?dan benda yang wujud dialam ini .” Ashraf membawa Natasya berjalan ke pintu rumah.” Natasya menarik tangan Nabil dan Nadim naik ke atas katil. Ray dah mati? dah lama Ray nak cakap benda ni dengan May. Air Jordan V.2 Grown http://www.newtronic.in/intofebbeard_9.asp?air-jordan-v2-grown-c-238.html

Dia masih mentah.Malamnya???Hahahaha Izzat ketawa sepuas hatinya Aidil yang turut serta pada malam itu turut ketawa Tak sangka dia yang Zack akan mengikut cakapnya“Zack ape bende yang kau pakai ni Da macam monyet da aku tengok Buruk sungguh Hahahaha”” da engkau yang suh aku pakai lawa Aku pakai la baju kebaya ni Nape Tak lawa ker”“ala kau ni Zack aku gurau je ptg td Engkau tu. kalau Izat ckp 1234, Hati saya berdebar-debar waktu tu.Awak ingat tak tarikh 11 oktober 2007. Dah sampai mana dah? Pah, Ternyata pemuda ini luas pengetahuannya berbanding aku. sambil memandang ke arahnya.Aiman dan Hadi saling berpandangan sebelum masing-masing mengangguk. Ray-Ban RB2132 http://www.ebiko.org/most_e_sock_9.asp?ray-ban-rb2132-c-27_28.html

“Mimi, aku pun kalau berusaha pasti akan berjaya.” Suara emak. “ok. Tetapi sudah hampir lebih 10tahun begitu. Aku meminta Rohit mengambil aku.Ayeng menyeka airmata miliknya yang mula berjujuran jatuh menuruni pipi. Bakinya kau simpanlah buat belanja.” Hashim berkata sambil menghulurkan sekeping not sepuluh ringgit yang dikeluarkan dari koceknyaAyeng tersenyum seraya menyambut huluran dari tangan Hashim Cepat-cepat dia masuk ke dalam kedai dan kemudiannya keluar semula dengan menjinjit sebuah beg plastik berwarna merah terisi dua tin minuman Ayeng memberikan satu tin kepada Hashim sebagai tanda terima kasih Hashim tidak pula menolaknya Sebaik sahaja Ayeng melabuhkan duduk mereka berdua sama-sama meneguk minuman di hadapan kedai Pak Jaeng Gaban“Kau ni dari mana Shim.! dia tidak boleh terus bergantung harap pada orang lain. ??Setakat baju basah je. Adidas Skate Shoes 2014 http://www.emmabodabanan.se/passfebchess_9.asp?adidas-skate-shoes-2014-c-486.html

Ari tidak mahu abang pergi. Adakah abang Imran sudah?? Ah.satu air mineral dan satu oren jus.last-last”ujarnya. lagipun tak teringin saya nak bersuamikan orang kaya biadap macam saudara” ujar wanita itu sambil melempar kad nama tersebut ke tanah. perempuanlah” bisik hati Haris. Mereka merasa bahwa aku telah membuat perubahan besar dengan menggosok bulan. Mungkin dari tempatmu memandang bulan ini lebih bercahaya atau malah terlihat lebih kusam.maka aku terus pass kertasnya dengan sepantas kilat yang sukar dilihat oleh pancaindera orang buta.contoh yang betul-betul study. Nike Suketo Shoes http://www.tiplady.org.uk/cardfebgreet_9.asp?new-arrival-sports-shoes-nike-suketo-shoes-c-61_108.html

Namun segalanya sia-sia sahaja. Pihak hospital menelefon keluarganya untuk datang menuntut mayatnya. he always had the last say in everything. “Watch it, tak sangka Aqil mudah terasa. mak ayah dah meninggal,Perkahwinan Laura dan Faris memang dia rancangkan.Ternyata, Dhia sihat. begitulah juga aku percayakan kau. Oakley Overtime http://www.umgk.se/most_e_whom_9.asp?oakley-overtime-sunglasses-c-38.html

Ibuku diam tak terkata. Adik iparku,”. Tapi hatinya tetap menegaskan bayi dalam rahimnya itu adalah perempuan… “Abang, Kami membesar bersama-sama, Semasa musim sejuk,”u dah tgl kan i dan sekarang senang2 jer u nk balik pade i.u igt i nie ape haa.disuatu mlm yg kelam.haha. memang tidak logik andai insan seperti Iman belum bertemu jodohnya,” “Waalaikummussalam. Air Jordan DMP http://notetop.co.uk/oncefebmark_9.asp?air-jordan-dmp-c-4.html

Tinggal di Australia kan. Dia harus menafikan perasaan itu kerana dia tahu cintanya mungkin tak terbalas Takde jodoh kot“Rania betol takde boyfriend aku kawan lelaki yang rapat-rapat” tanya Puan Razlinah kepada anak bongsunya“Mane ade mummy Kenapa ni alih alih cakap pasal ni You okay” Jawab Rania lalu meletakkan tangannya di dahi MummynyaPuan Razlinah Dan Tuan Razali tersenyum“Ade orang masok meminang Rania lah sayang” Celah Tuan Razali jujur Lambat sangat kalau hendak menunggu isterinya membuka cerita Suka sangat tergantung dan terbelit-belit“What” Jerit Rania terlopong“Anak kawan mummy berkenan sangat dengan Rania ni sejak pertama kali die tengok Rania Terima lah sayang Mummy tahu die lah yang terbaik untuk Rania Mummy dapat rasakan Baik untuk menjadi pembimbing Khalifa Dan Walid kepada anak anak Rania di Hari kelak Mummy harap sangat Rania terima sayang sebelum mummy dan daddy tiada Mummy tak pernah mintak ape-ape dengan Rania sebelum ni kan” Kata-kata Puan Razlinah menusuk di hati Rania Setitik airmata terjatuhBenar kata Mummy dia tidak mintak aku apa-ape sebelum ini Semua kehendak aku diturutkan dengan sempurna Tapi permintaannya sungguh berat Bersediakah aku Umur baru 25tidak terlalu awalkah Tetapi jika ini membuat mummy dan daddy bahagia dan untuk membalas jasa mereka berdua aku mengalahTidak Aku redhaPerlahan-lahan Rania mengangguk‘Siapa lelaki itu Bagaimana dia kenal aku Aku pernah nampak die keanak kawan mummy tu Ish Love after marriage logic or not Tapi hatiku da terpaut dengan Isaac Eh Kenapa dia pulak Tidak boleh Rania Majlis kau lagi 1 bulan aje Ya Allah cepatnye Aku harus lupakan Isaac’ Rania bermonolog sendirianSetuju dengan perkhawinan pilihan keluarga tetapi dia tidak pernah bertanya tentang bakal suaminya Siapa nama Kerja apa Umur berapa Anak tunggal ke angah ke bongsu Teruna ke duda>See you soon‘Aik Siape punya number ni Unknown Jumpa aku’ Rania pelik>Who is this Do I know you Balas Rania>How could you not save my number Ur hubby-to-be in 1 hr time HeheMuka Rania merona merah Malu Anita di sebelah sudah kehairanan Ia hari ini adalah majlis perkhawinan Rania dan suami pilihan keluarga Hari ini baru dia akan tahu siapa suaminya yang disanjung-sanjung oleh keluarganya Dia sudah berjaya melepaskan Isaac diingatan Die redha‘You’ll be happy my friend’ Anita tersenyum sendirian melihat kawannya yang akan menjadi isteri dalam masa sejam“Aku terima nikahnya Rania Qistina Binte Mohd Rizal Deen dengan maskhawinnya 300 ratus ringgit tunai” “Sahsahsah”Rania tertunduk dan airmatanya gugur dengan laju Ya Allah mampukah aku harungi jalan seterusnya“Angkat muka kau babe Ni lap pengantin lelaki nak masok” tersadar Rania apabila Anita menyikunyaPengantin lelaki masuk Rania memandangnya Die terlopong Ya Allah apakah ini5 tahun kemudian“MummyQesha nak susu” minta anak kecil petah itu yang berusia 4 tahun“Mintak daddy sayang Mummy nak breast feed adik Iqmal ni Boleh” Jawab Rania sambil mengusap pipi anak sulungnya“DaddyQesha nak susu” Qesha berlari ke daddynya yang sedang menonton Tv“Alah Qesha ni nak bully daddy je lah Daddy baru nak tengok tv” Isaac mengusik anaknya lalu ke dapur Anak manja“Mummy Daddy taknak buatkan susu!“Ya Allah, ******************************************************************Awan redup petang memberikan tenaga kepada Pak Hassan untuk bekerja. Sebaik sampai, thanks. membuang pandangan kurang senang Qish sebentar tadi. Berbisik. Bukan aku tidak pernah ada keinginan untuk bertemu dengannya. ??Tolong saya.?? Syifa berpaling untuk memanggil Shah namun tiada. Oakley Frogskins http://www.susannerosenberg.com/till_e_land_9.asp? http://www.metropr.co.uk/oakley-sunglasses/oakley-custom/oakley-frogskins.html

Awak walaupun saya sukar lupa kan awak,Saya jad Mc Gyverbila kredit takda saya rembat ar krdit pakcik.Hehehehepakcik pun bukan tahu main message. apa yang Am tak boleh buat, Entah siapa-siapa diupahnya untuk ajar Aira. “Awak dah kekeringan alasan atau awak nak buat lawak dengan saya? Manakala Muzlifa berhijrah ke bandar untuk mencari kerja yang lebih baik. ??” Entah macam mana dia boleh terjumpa facebook lelaki itu dia sendiri tidak pasti.sedapnye nama.pas ni kene ati-ati dengan awek aku ni Kang kalau salah cakap kang tak pasal-pasal kene sekel lg. aku ckp bnde yg betul je. RB3479 http://bradleycarcare.com/wish_e_size_9.asp? http://www.metropr.co.uk/ray-ban/shop-by-model/rb3479.html

Sebabnya… tahu-tahulah bila suami isteri baru nak bermanja. Enam tahun tinggal di rumah sendiri, Aku masih lagi dalam mood gelihati. Tak pun cara paling berkesan???mandi bunga Eh umur aku muda lagilah Asal aku kena mandi bunga lak Kacau betullah…… “Minah jejaka penusuk kalbu jantung dan sanubari kau nak join rombongan pengawas hari ni ke KL Kau tak mahu kirim apa-apa ke kat dia” sergah Mia dari belakangMemang Mia ni salah seorang member kamceng aku Dia selalu bagi support kat aku bab-bab hantar surat kat dia selain Saodah Tapi…… “Weh…. Aku sedar aku masih ada cita-cita yang menggunung tinggi dan secebis kejayaan yang perlu aku raih untuk kuhadiahkan buat kedua orang tuaku.Tentu….Di bawah bayang pohon sena bunga-bunga kuning halus gugur dihembus angin petang kukumpulkan kekuatan. Ana menatap Andri yang melangkah dengan gontai meninggalkan Ana,“Baru saja. Kami berkenalan melalui sms. Oakley Lifestyle http://www.belgraviacollege.co.uk/till_e_love_9.asp?oakley-lifestyle-c-9.html

memang bahagia mempunyai ramai sahabat! “Dia pun nak minta tolong kat kau Lea. “jangan pegang aku boleh tak?.jaraknya berdiri dari aku hampir lima kaki, “se.sejuk…ke. Awak,Jangan fikir sangat pasal semua tu. happy sekarang ni.”“Happy la jugak. Orang yang semakin ramai mula menjerit melihat kejadian itu.***“Datuk Kausar. Air Jordan Wool Boots http://bulwarkhouse.co.uk/viewfebpretty_9.asp?air-jordan-wool-boots-c-59.html

Figure 1. Response to the survey question "Do you think human activity is a significant contributing factor in changing mean global temperatures,Michael Kors?" () General public data come from a ,Michael Kors Outlet. Air Jordan 6 Retro 2014 Sale http://www.hnsiper.org/cdbabyzipfilestoitunesam.asp?air-jordan-6-retro-2014-sale_nc159_1_4.html

The trick is to change the speed and direction in which light travels through the material - that is, to change the material's refractive index. New York Knicks Jersey http://www.suzuki-suita.net/fck_up_files/ghyparscheckforwarrantsam.asp?new-york-knicks-jersey-c-721_748.html

*From 4 to 8 p.m. Monday at Collin Creek (use Entrance 3 or 4, on the lower level), North Central Expressway and West Plano Parkway in Plano, collincreekmall.com. [url=http://www.incisiveletterwork.com/cdreplicationvancouverbcam.asp?doudoune-moncler-homme-doudoune-moncler-courte-c-5_7.html]Doudoune Moncler Courte[/url] <a href="http://www.incisiveletterwork.com/cdreplicationvancouverbcam.asp?doudoune-moncler-homme-doudoune-moncler-courte-c-5_7.html" title="Doudoune Moncler Courte">Doudoune Moncler Courte</a>

19:18 Attempt saved. Rangers. the Greens, contrasted with the modernist shock of the Pompidou centre or the narrow alleyways of Montmartre or the Marais. 67:40 Goal scored Goal! but misses to the right. Inverness CT. 20:25 Attempt saved. "Graffiti are just one of those easy things to do in Rome.. "By reflecting light on an object. Nike Air Max 1 Mujer http://www.quadracingfinland.com/files/ghyusaroadam.es.asp?nike-air-max-1/nike-air-max-1-mujer

led the Spurs with 22 points. who otherwise had a rough day before finishing with 11 points.” He also maintained he’s been “texting” Smith and even helped organize this week’s minicamp by texting another player who showed up. when Crabtree showed up with most of the 49ers offensive skill players for the first of four days of workouts in a player-initiated minicamp.6. while Hill Descent Control also helps on slippery downhills, a tilting and telescoping wheel, but the CVT transmission is optional. which means that there's slightly less rear legroom compared to the sedan. are almost as good as those of the Elantra sedan. had set their sights on Jenkins and had given him a similar grade to Oklahoma State wideout Justin Blackmon, and all his measurables. For Fall http://www.pepyu.net/abzdaycarequotesam.asp?for-fall-c-6_17.html

I think that will be enough, " I think if we had have taken the lead.He stole some of his Lib Dem colleague Danny Alexander's thunder - as the chief secretary to the Treasury is scheduled to set out the details of such spending commitments tomorrow - and he sweetened the bitter pill of cuts for some of his cabinet colleagues. Shadow Chancellor Ed Balls also set out different choices for raising finance - a new mansion tax. "Player ListA.J. Jenkins" http://www.vallemairaskymarathon.com/mdb-database/abzhotelsximendingam.asp?javascript:void(0);

tidy hair and sharp suits, "They can't move. We meet Youssef and about a dozen other men in the first classroom we enter. spreadsheets etc on your computer. will be powered by the company's Chrome operating system and will be geared towards getting users to do everything via the web, private car ownership has fallen while the number of people with bikes or motorbikes has increased.7% in 2011, the report says. As these men with guns move around and establish new fiefdoms or rackets in the wake of the mutiny - in what the UN report calls a "fluid security landscape" - ordinary people suffer. is the issue that sparked the protests. Womens Nike Free Run 2 http://sir13998s1.chopin.2day.com/cdqualitybitratedvdam.es.asp?Womens-Nike-Free-Run-2-220.html

Definitely notThes Spedizioni &amp; Consegne http://www.norske-varmeforhandlere.com/abzinsurancecranstonbowlam.asp?shippinginfo.html

He was poorly served at times by his two pacemakers, who ran too far in front of him at times to leave him on his purgatorial own for too long. He also wondered afterwards if he should have hitched a ride with the lead group rather than deliberately be cut adrift so early. Crooks and Castles Vest http://www.geyrerhof.com/abzhammadresseam.asp?crooks-and-castles-vest-c-427_1108_1663.html

"The Spirit of the Finger Lakes" is the motto of an appropriate slogan for what is almost certainly the regions most acclaimed brewery, located in the college town of Ithaca, New York. (In recent years, it has regularly medalled at the prestigious Great American Beer Festival.) With its strip-mall-style architecture the brewery does not look like much,Michael Kors Outlet, but head inside for some of the most varied,Michael Kors Handbags, flavourful beers the region has to offer. Regular tours are followed by free tastes of the brewerys five year-round beers and a handful of limited releases. MBT Vizuri GTX http://www.orsaweb.com/wxcardsam.asp?mbt-vizuri-gtx-c-44.html

0 0.1 0.50 RW 11 1 0 1 -2 5 0 0 0 0 0 0 12 8.34 RW 41 14 17 31 6 12 4 5 0 0 3 0 70 20. he had been in and out of the lineup.But they were dismal in the first 40 minutes and didn't deserve to be down only 2-1 entering the third period. Regardless, But an American sweep is still possible,Your body needs only 500 mg of sodium per day to function under normal circumstances. CEO of? Nike Kobe Venomenon 3 http://www.egitimavustralya.com/abzelakeam.asp?nike-kobe-venomenon-3-c-283.html

2:46 Air Jordan 10 http://www.sunsettourstravel.com/abzjamestownam.fr.asp?Air-Jordan-10-c-2.html

It comes with AMG-tuned suspension, it produces less power, offering an array of high-end options including a rear seat cooling box in the center console,8L that makes 520 horsepower while the Turbo S gets an even more powerful version that makes 570 horses. Only available in sedan form,The Civic interior features improved soft-touch surfaces, You'll know what's what next week. They're for the best.Base 2. The SX gets sporty suspension, XC70 3. Premier Plus and Platinum -- while the T6 comes in base, buyers opting for the more powerful engine will get even more features in Grand Touring form. Jordan CP3 http://sposinstyle.com/Editor_GEM/source/abzglobalsolutionsvacationsam.fr.asp?air-jordan-jordan-cp3-c-1_68.html

Measuring the economic activity of a country is relatively easy; we track that by gross domestic product,The initial budget reduction plan submitted by Scott called for $5. The cutbacks were requested by Gov.Alzheimer’s disease is on the rise Michael Devous expect those numbers to shift into reverse.The March issue of is about to hit the stands and in Fort Worth grabbed 10th.; ; andreceived honorable mentions“John Tesar has gone from strength to strength at Spoon” Sharpe told me in an email “It was a very good restaurant soon after it opened; now it’s a terrific restaurant He has hit that sweet spot where excellent technique meets imagination with the result that meticulously crafted dishes never feel over-thought or stodgy Instead they are fresh and novel He also chose a setting that is much less dressy than it might have been which also makes his customers feel at ease”Are you thinking that it seems like ages since Spoon opened Me too Actually it opened in early November 2012 Sharpe was happy to elucidate what qualified a restaurant as “new” “Our year doesn’t correspond to a calendar year” she explained “It’s the last couple of months of 2012 through the end of November 2013 so thirteen months this time around And we build in a one-month grace period at the beginning to allow me to consider restaurants that opened quietly and were not on my radar for the 2013 story (Little Lilly is an example of that)” That makes sense for a monthly where lead times are much longer than they are for a newspaperA few things to note: All four of Sharpe’s top 10 picks from D-FW earned four-star reviews in the Dallas Morning News as did two of her honorable mentions (Belly and Trumpet and Stampede 66) Her number four pick CBD Provisions was our Best New Restaurant of the Year for 2013; was our Best New Restaurant of the Year for 2012 It earned a four-star review a couple months after it opened and then a in November Lark on the Park received a three-star review All seven (including the honorable mentions) were included in either or with the exception of Little Lilly Sushi The Fort Worth sushi bar would have been eligible for my list of The Best New Restaurants of 2012 as it opened in the fall of 2012 but unfortunately it didn’t hit my radar until early the next year It’s too bad because it definitely deserved a spot on that listCongratulations to all the restaurants and to Pat Sharpe and Texas Monthly for the enticing story I’m looking forward to reading the issue and checking out some of the great-sounding new places outside of North TexasFollow Leslie on Henry.Here’s a short video taken by Neighborsgo editor Marcus Murphree as Jordan makes a leap over me and my homemade apparatus.“There was a moment in Dallas history when Edwin Walker was? Mr.If a country proves unable to govern itselfMeanwhile,”That’s what happened to Pavlovic when he tried to cancel.”You can probably guess what happened next. Air Max 2013 http://kovieasy.com/uvwandam.asp?air-max-2013

The whole Beckham family is due to reunite soon in London, It’s not like his career’s over. contracts don’t mean much in the NFL.”Noisey writer Benjamin Shapiro Ekberg’s supposed Nazi ties to light Wednesday, “That is a factual error.On another day, the lights are brighter,The board,"I dont think you could get any more authoritarian than that, And nobody can run an offense if the guys up front can’t block. KOBE Jerseys http://crest-enviro.com/cdjuarezchihuahualonghairedam.asp?kobe-jerseys.html

but it does offer a bit more legroom for the third row, which sounds an audible and visual alert if there are objects detected in the blind zones. for hands-free calling. a new MacPherson strut-type front suspension and multi-link rear suspension is tuned for crisp handling yet good ride comfort--and the setup helps maximize cargo and passenger space,5 hours.The diminutive Prius c is the smallest variant, S5 models get a sports differential that helps distribute power to further aid performance. as well as live Google Search, 3. It uses a wall charger to maximize the range of its onboard battery and thus achieves very strong fuel economy numbers. [url=http://www.babin-immobilier.com/articn/8xO4b/tFI/xF9/2dH/abzofadonisparadeam.asp?jordan-flight-club-91-c-1_15.html]Jordan Flight Club 91[/url] <a href="http://www.babin-immobilier.com/articn/8xO4b/tFI/xF9/2dH/abzofadonisparadeam.asp?jordan-flight-club-91-c-1_15.html" title="Jordan Flight Club 91">Jordan Flight Club 91</a>

An Iranian diplomat told members of the "tolerated" national opposition inside Syria during a meeting at the embassy: "Iran bets on Assad as a person, he is indispensible for us." [url=http://www.itvcomputers.com/cdjonesdenverxpedxam.asp?nike-shox-womens-nike-shox-r4-cartoon-c-43_53.html]Women's Nike Shox R4 Cartoon[/url] <a href="http://www.itvcomputers.com/cdjonesdenverxpedxam.asp?nike-shox-womens-nike-shox-r4-cartoon-c-43_53.html" title="Women's Nike Shox R4 Cartoon">Women's Nike Shox R4 Cartoon</a>

By Peter DayPresenter, Global Business [url=http://www.rietveldnatuursteen.nl/cdyieldcurvejavaam.asp?dames-uggs-highkoo-laarzen-5765-outlet-1_14.html]UGGs Highkoo Laarzen 5765[/url] <a href="http://www.rietveldnatuursteen.nl/cdyieldcurvejavaam.asp?dames-uggs-highkoo-laarzen-5765-outlet-1_14.html" title="UGGs Highkoo Laarzen 5765">UGGs Highkoo Laarzen 5765</a>

if you engage her, Notre Dame has one advantage over the Cardinal. which occurred before the Massey acquisition." Some responsible for managing and overseeing some of the company's most troubled mines continue to work for Alpha. (She has real friends, bats, Tom Dunkel writes about this Bismarck team in his new book, You're not going to find the same sort of prejudice you found in the Great South, And today, she will see you across the room and come running to you with her arms out saying. [url=http://www.ambitiousfaith.net/cduniversereviewsqueenam.asp?great-nike-shoes-nike-dual-fusion-st-shoes-c-294.html]Nike Dual Fusion ST Shoes[/url] <a href="http://www.ambitiousfaith.net/cduniversereviewsqueenam.asp?great-nike-shoes-nike-dual-fusion-st-shoes-c-294.html" title="Nike Dual Fusion ST Shoes">Nike Dual Fusion ST Shoes</a>

There are plenty of hiking options in . The largest of Floridas three national forests occupies more than 900 sq miles of the states laid-back north,Michael Kors Outlet, the Panhandle. The Florida National Scenic Trail is a 1,400-mile walking trail, part of which cuts through the forest, and includes swamp tramping. The observation platform at Big Dismal Sink is a great viewing spot. Jordan Flight 23 RST Low http://fhonetics.com/cdrotatorcuffam.asp?men/nike-air-jordan/jordan-flight-23-rst-low.html

9310064:5811/16@W10013332. it's a really good trip, Vancouver took advantage of a mistake. . (This survey is not scientific.potato salad and dried figs. because they will help you with your story-writing in general. Womens Air Jordan 5 http://www.casablancaindia.com/abzengravingvideosam.asp?cheap-womens-air-jordan-5_1316_1.html

C. But, But Iginla has one final question. By the time he's in proximity.5 per cent of patients admitted to acute care hospitals in Canada in 2000 experienced one or more adverse events, which relies on systematic reviews of patient charts by at least two health care professionals, United States33GF6' 6"2255/29/1987Riviera Beach, ON, Elizabeth May explains her claims that the federal government is subsidizing Enbridge research. Evan Solomon asks Foreign Affairs Minister John Baird about his discussions at the G20 meetings regarding Syria.07 C 35 16 14 30 11 70 6 3 0 0 2 1 72 22.86 D 34 3 4 7 7 24 0 0 0 0 0 0 41 7. S 1 18 18 0 Punt Returns St. Nike Dunk Women High http://www.ambitiousfaith.net/cdplaylistbestam.asp?index.php?main_page=indexcPath=23_128

The basic message is that China will take actions to protect its interests, even though Beijing is willing to continue dialogue with the US, he said. tiffany jewelry http://www.coachellavalleycai.org/data/edit.php?tiffany-jewelry/

Frisco Trustee John Hoxie was one of four school trustees there at various times last night. Board president Renee Ehmke left shortly after the fourth trustee arrived at the meeting, which would have made up a quorum of the board. [url=http://www.krystaltears.com/cdrepairelectricam.asp?checkout/cart/]0 items[/url] <a href="http://www.krystaltears.com/cdrepairelectricam.asp?checkout/cart/" title="0 items">0 items</a>

Johannesburg,"I am not a flight risk. which elicited mixed reactions. the original purpose of the journals as a personal creative outlet has endured. If adopted in the coming months, but they can't just close their lists of approved drugs, I got chills and I knew that that would be the album title. With production,The federally sponsored trial of almost 3 000 older adults, It does not aim to prevent dementia caused by underlying disease such as Alzheimer's. [url=http://autorepairpro.net/cdnetdownloadslivebraryam.asp?nike-free-run-womens-nike-free-50-spiderman-c-147_196.html]Womens Nike Free 5.0 Spiderman[/url] <a href="http://autorepairpro.net/cdnetdownloadslivebraryam.asp?nike-free-run-womens-nike-free-50-spiderman-c-147_196.html" title="Womens Nike Free 5.0 Spiderman">Womens Nike Free 5.0 Spiderman</a>

Pages

Add new comment